成人之美,进学有为——学历提升!
搜题 > 高起点专科、本科 > 英语  > 阅读理解

全国成人高考英语高起点全真模拟试题(四):How did Dickens see his childhood?

来源:诚为径教育   时间:2020年12月18日

题目:【阅读理解】

    Popular British author, Charles Dickens ' ( 1812-1870) family could hardly make ends meet.They could only afford to send one of their six children to school. Dickens was not that child. His parents chose to send a daughter, who had a talent for music, to an academy. Then at the age of 12, Dickens ' life took another turn for the worse.

    His father, a clerk, was placed in prison for unpaid debts. And, being the oldest male left at home, Dickens took up work at a factory. His horrible experience there became the fuel for his future writing. His father was freed three months later and inherited a small amount of money.Dickens was then sent to school.

    From 1836 to 1837 , he wrote a monthly series of stories. Thus The Pickwick Papers, came into being, which brought fame to him.

    Throughout his career, Dickens covers various situations in his novels. He wrote about the miserable lives of the poor in Oliver Twist, the French Revolution in Tale of Two Cities , and social reform in Hard Times. He also wrote David Copperfield, a book thought to be modeled on his own life.

    "I do not write bitterly or angrily, for I know all these things have worked together to make me what I am, " he once said. His difficult childhood did indeed shape the person he became, as well as his writing career. There are shades of young Dickens in many of his most beloved characters,including David Copperfield and Oliver Twist.

    Like the author, all these characters come from poor beginnings and are able to rise above their setbacks and achieve success. "Minds, like bodies, will often fall into an ill-conditioned state from too much comfort," he once wrote. On June 9th, 1870, aged 58, Dickens died, leaving one unfinished work. The words on his tombstone read : " He was a sympathizer to the poor, the suffering and the oppressed, and by his death, one of England' s greatest writers is lost to the world. "


【问题】How did Dickens see his childhood?


A. He felt grateful for it. 

B. He felt it a pity that things weren't in his favor.

C. He loved writing about it. 

D. He chose to forget the bitterness about it.


【答案】A

【考情点拨】推理判断题。

【应试指导】从第五段第一句话可知,狄更斯写作没有带着愤恨和生气的感情,他认为正是童年那些磨难把他塑造成现在的他。因此狄更斯应该是感激他的童年经历的。


点击进入成考高起点英语模拟试题在线题库做题>>


小编推荐:全国成人高校招生统考科目依据教育部颁布的《全国各类成人高等学校招生复习考试大纲》(2011年版)命题,点此查看》》更多高起点英语模拟真题


诚为径教育成考频道为广大考生提供一个交流的平台,有兴趣一起学习互助的考生可以【点此】进QQ群进行交流。

 

  感谢您阅读全国成人高考英语高起点全真模拟试题(四):How did Dickens see his childhood?,本文出自:诚为径教育,转载需带上本文链接地址:https://chengkao.cwjedu.com/st/5459

温馨提示:
因考试政策、内容不断变化与调整,诚为径教育网站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!

学历问题咨询

咨询老师

诚为径教育为广大成考考生提供全国成人高考英语高起点全真模拟试题(四):HowdidDickensseehischildhood,供考生查看。...

关于我们 联系我们 用户协议 网站地图

联系地址:湖南省长沙市雨花区韶山南路123号华翼府A座2628
版权所有:湖南晨润教育科技有限公司  出版物经营许可证:第4301042021097号

免责说明:本站部分内容由诚为径教育从互联网搜集编辑整理而成,版权归原作者所有,如有冒犯,请联系我们删除。